vineri, 8 iulie 2011

Totul despre calculator (partea 1)



           
            Toţi ştim că trăim în era digitală şi am ajuns în stadiul în care noi venim cu ideile şi calculatoarele “compileaza” acele idei. Pirateria (nu o încurajez, doar o laud) are rolul ei în aceste zile când programele instalate pe un calculator au o valoare de până la câteva zeci de ori decât “aparatul” pe care rulează. Dacă vreţi să vă familiarizaţi cu un software care costă ceva bani vă recomand varianta trial, chiar dacă nu poţi învăţa tot ce poate face un program complex în 30 de zile.  În cazul în care acel program vă ajută să câştigaţi mai mulţi bani decât preţul lui este recomandat să folosiţi varianta originală.

             Revenim la subiect…calculatorul este “o gramada” de cipuri, tranzistori şi alte componente ordonate pe o placa. În 1965 a aparut legea lui Moore care a prezis că numărul tranzitorilor unui cip se va dublă în fiecare an, apoi a fost revizuită şi termenul a crescut la 2 ani. În timp ce dimensiunile produselor devin din ce în ce mai mici, legile fizicii ajung să împiedice avansul tehnologic. Ultimul cip revolutioar se numeşte Tri-gate de 22nm cu structură 3D.
             Toţi suntem dependenţi de tehnologie şi încercam să ducem inteligenţa artificială în punctul în care prin anumiţi parametri şi variabile calculatorul să ia decizii în locul nostru. Cât timp credeţi că puteţi sta fără să folosiţi tehnologia(telefon mobil, electrocasnice, PC, internet, chiar şi ceasul dacă este electronic)? Cunostiintele noastre nu valorează nimic fără ajutorul unui calculator (nu e valabil pentru cei care ştiu să construiască un PC de la 0). Până atunci …vine weekendul, va relaxaţi puţin, scăpaţi de tehnologie şi încarcaţi să “supravietuiti” fără tehnologie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu