joi, 30 iunie 2011

Cum se foloseste Facebook




 
Ce este Facebook?
Facebook este o retea sociala gratuita care permite utilizatorilor sai sa se conecteze cu prieteni, colegi si alte persoane cu aceleasi hobby-uri, pasiuni sau interese. Facebook este o retea sociala serioasa care pune mult accent pe ‘privacy’-ul utilizatorului, iar algoritmul cautarii de persoane noi este in asa fel construit incat lista de prieteni nu va deveni o lista ‘de agatat’ ce contine jumatate din oras, in the style of hi5. In mare, pe Facebook utilizatorii isi creaza un profil, scriu cateva informatii despre ei, urca niste poze, se alatura unor grupuri de interes, posteaza pe profilul lor si profilul prietenilor.



Read more...


miercuri, 29 iunie 2011

Virusii lunii




Dupa cum multi ati observat, virusii chiar au devenit o amenintare si o problema destul de mare in ultima vreme. In cele ce urmeaza va prezentam topul celor mai cunoscuti virusi.Pe primul loc al clasamentului in Romania se mentine WIN32.WORM.DOWNADUP, acumuland aproape 12% din totalul infectiilor raportate in Romania. Cunoscut si sub denumirea de KIDO sau COFICKER, acest vierme restrictioneaza accesul sistemului infectat la site-urile producatorilor de solutii de securitate, impiedicand astfel obtinerea de actualizari ale produselor sau solicitarea serviciilor de asistenta tehnica. Unele variante de Downadup instaleaza si aplicatii de tip rogue pe sistemele compromise. Pozitia a patra in top o rezerva o alta varianta a sa

Read more...


Care este cel mai bun browser?



Chiar daca traim in era internetului nu multi stiu sa foloseasca internetul cum trebuie. Am auzit de la oameni ca nu au google instalat in calculator sau ca nu mai merge facebook-ul. Noi in privinta asta putem decat sa va instalam un browser si restul depinde de client. Zilele astea am avut niste probleme cu compatibilitatea unui site pe internet explorer si am zis sa fac un mic studiu despre browsere. Va voi prezenta un top de 5 browsere:


Read more...


luni, 27 iunie 2011

Cum sa va alegeti serviciile de internet



Toti furnizorii de internet vor trebuii sa includa in contractul lor un set de indicatori de calitate incepand cu data de 20 ianuarie 2012, de asemenea pana la 1 ianuarie 2012 vor trebui sa publice o procedura de masurare. Datele vor trebui sa fie adaugate pe site-ul producatorului pana la data de 25 aprilie 2012. Parametrii de calitate sunt:
1. Viteza de trasnsfer a datelor - in contract trebuie specificata viteza nominala/maxima si viteza minim garantata.
2. Intarzierea de transfer
3. Variatia intarzierii de transfer
4. Rata pierderii de pachete.

ANCOM va pune la dispozitie o aplicatie interactiva care va permite utilizatorilor sa masoare indicatorii tehnici ai propriului furnizor.
Read more...


sâmbătă, 18 iunie 2011

Intro



Eram 4 baieti care doar stateam de vorba despre un proiect de viitor, planuri multe, putini bani... Trei dintre noi chiar am luat in serios ideea si am inceput sa ne interesam de ce avem nevoie. Pana la urma am zis sa incercam si am dat inainte. Primii clienti au venit cu probleme bazate mai mult pe partea software pana cand au venit si cele de hardware. Pe langa partea software am inceput sa lucram si la partea hardware a calculatoarelor. Avem un inginer in electronica, comunicatii si calculatoare, un proaspat absolvent al Facultatii de inginerie electronica si un web designer student la Facultatea de informatica. Pentru orice problema legata de partea software sau hardware, web design, grafica digitala si retelista puteti apela la serviciile noastre. Ne gasiti in Pitesti, strada Exercitiu nr 58, de luni pana vineri de la orele 09:00 - 18:00. Va asteptam pe la noi pentru orice probleme.
Read more...