vineri, 1 iulie 2011

CAT DE PERIODIC TREBUIE SA VA CURATATI CALCULATORUL?




Atunci cand iti cumperi un calculator de la magazinele de specialitate ti se recomanda (in general) si deasemenea este scris si in certificatul de garantie ca PC-ul sa fie curatat odata la 6 luni. Nu mi se pare o idee indrazneata doar pentru a face bani din curatarea lor, trebuie sa intelegem faptul ca un calculator in sine este format din circuite, parti electronice si electrice, metal, in general componente care conduc curentul electric, automat praful este atras electrostatic si se depunde pe componente, uneori practic se lipeste devenid una cu “componenta”. Drept urmare nu putem spune ca nu avem nici un beneficiu dupa o curatare temeinica a calculatorului. Sunt sigur ca daca s-ar respecta specificatiile date de producator, totul ar merge OK (in cele mai multe cazuri).
Aceasta curatare trebuie facuta dupa urmatorii pasi (destui de simpli):
-          deconectam intotdeauna de la bun inceput PC-ul de la sursa de energie;
-          desfacem capacele laterale;
-          curatam interiorul cu o pensula(sau cu o suflanta, Nu cu un aspirator!);
-          daca nu credeti ca puteti “demonta” PC-ul (placa de baza, procesorul, cooler-ele, si alte componente care practic se monteaza in interiorul carcasei), atunci curatati-l fara a desface ceva din interiorul centralei.
-          la final verificati totul cel putin de 2 ori pentru a fi sigur ca nu a-ti gresit cu ceva, dupa care reconectati calculatorul la sursa de energie si dati drumul.


                 SUCCES!  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu